Dostava „Fish world“ proizvoda?

Sve proizvode pakujemo i dostavljamo tako da tokom manipulacije i transporta ne budu oštećeni. Dostavu robe koja nije živa vršimo kurirskom Post Express službom, na adresu navedenu u porudžbenici. Živa roba se dostavlja autobusom. Detaljnije o načinima dostave robe pročitajte u odeljku posvećenom Uslovima poslovanja.

Kako poručiti i platiti „Fish world“ proizvode?

Sve proizvode naše kompanije moguće je poručiti putem naše web prezentacije, gde su navedene i cene svih proizvoda. Možete nas posetiti i lično na adresi, a za sve dodatne informacije dostupni su kontakt telefoni, e-mail adresa ili live chat na sajtu. Plaćanje robe je moguće izvršiti pouzećem.

Kako se hrane ribice i ostali stanovnici morskog akvarijuma?

Među stanovnicima morskog akvarijuma ima i mesoždera i biljojeda i svaštojeda. Mnoge organizme je moguće hraniti živom hranom, ali i gotovim prehrambenim proizvodima, čiji sastav zadovoljava nutritivne potrebe. Većini organizama je potrebno u ishranu dodati različite suplemente, takođe dostupne u formi gotovih proizvoda u asortimanu „Fish world“ kompanije. Ishranu treba prilagoditi specifičnim zahtevima svake vrste, a detaljna upustva možete pročitati na našem sajtu, u okviru opisa svake od njih.

Koja oprema je neophodna za opremanje morskog akvarijuma?

Da biste napravili vernu repliku mora u svom okruženju, neophodan Vam je akvarijum, adekvatno spravljena morska voda i dodatna oprema koja simulira prirodne uslove. Optimalno je da akvarijuma ima zapreminu veću od 300 litara, a za održavanje kvaliteta morske vode neophodan je efikasan sistem za filtraciju. Za imitaciju prirodnog osvetljenja koriste se metal-halogeno, neonsko ili led osvetljenje. U akvarijum treba ugraditi grejač, poželjno i termometar, kako bi se temperatura održavala u preporučenom opsegu.

Kako se pravi i održava voda za morski akvarijum?

Morska voda za akvarijum pravi se dodavanjem hemijske soli u destilovanu vodu ili vodu obrađenu nekim od preparata za prečišćavanje vode. Komercijalna morska so, dostupna u asortimanu “Fish world” proizvoda, obezbeđuje kompleks svih mikroelemenata neophodnih za adekvatan sastav vode. U proseku se troši 3 do 4 kilograma soli na 100 litara slatke vode, zavisno od željenog saliniteta. Za održavanje čistoće i adekvatnog sastava vode, preporučljivo je izmeniti 10% do 30% vode mesečno, redovnom izmenom manjih količina nedeljno ili veće količine jednom mesečno.

Koji sistem za filtraciju je najbolji za morski akvarijum?

Koji sistem za filtraciju je najbolji za morski akvarijum? Grubo podeljeno, postoje mehanički, hemijski i biološki filteri za morski akvarijum. Među akvaristima je najšire zastupljena biološka filtracija ili kombinovani sistemi za filtraciju. Berlin sistem je aktuelni favorit, a osnovu mu čini živi kamen. Živi kamen je izumrli koralni greben, čiji je porozan material naseljen kolonijama mikroorganizama, koji uklanjaju svakodnevni biološki otpad u akvarijumu. Drugi deo sistema je cirkulaciona pumpa, koja obezbeđuje stalan protok vode kroz pore kamena. Treća komponenta je protein skimmer, koji adsorbuje nečistoće iz vode na mehure pene i uklanja ih u posudu za penu. Kao dodatak ukupnom sistemu za prečišćavanje, mogu se koristiti i aktivni ugalj, kao i različite filtracione vate i čarape.

Kako se ribice pripremaju za unos u akvarijum?

Da bi se izbeglo izlaganje ribica stresu usled promene životne sredine, kao i rizik od unosa zaraze u akvariju, novopristigle ribice je potrebno adaptirati desetak dana pre unosa u glavni akvarijum. „Fish world“ kompanija u te svrhe koristi prihvatni karantin, gde se sve jedinke postepeno prilagođavaju uslovima života u akvarijumu i podvrgavaju antibakterijskom i antiparazitarnom tretmanu.